Novi Sad
06.09.2010.
15:50 > 08:45
Kako Radio 021 saznaje od roditelja dece koja nisu uspela da se upišu u predškolsku ustanovu, kompjuter je taj koji u grupi dece sa istim brojem bodova odlučuje o tome koja će deca biti upisana, a koja ne.  
  • Miki

    09.09.2010 13:14
    PC
    Ja sam licno otisao u Radosno detinjstvo. Kad sam postavio to pitanje, koji je kriterijum po kom se sortiraju deca sa istim brojem bodova, odgovor je bio da ne znaju i da to radi kompjuter. Jedna od njih mi je rekla i da se ona isto to zapitala i da nije imala odgovor. Kaze da nije po prezimenu, broju prijave, datumu rodjenja ili slicno, zajedno smo zakljucili da je u pitanju 'igra na srecu'. Saznao sam i da je autor tog softvera preminuo i da niko nista ne zna. Jedijo sto je za utehu je prosirenje za 20% gde ce sva deca koja imaju 40 poena biti primljena, sto je trebalo odmah uraditi a ne prvo prikazati rezultate 'igre na srecu'.
  • ALUMNI

    09.09.2010 08:07
    Gradonačelnik kaže da ne postoje zakonske mogućnosti da se privatni vrtići subvencionišu! Pitam se ja da li je taj zakon kaže da moje dete nema pravo na radosno detinjstvo, a da "kompujerski ispravna" mogu kako hoće - pa čak i da ne idu u PU Radosno detinjstvo, bito je da su upisani i da imaju mesto!!!
  • gobo

    08.09.2010 12:30
    nema potrebe
    nema potrebe da se sluzim tim jezikom...to nije ne samo moj nivo nego ni nivo bilo kog razumnog coveka...ja se licno necu osecati dobro...mada retko u zivotu ocutim na takvo sta...ali sad shvatam da je mnogo bolje ocutati i izbrojati do 10...
  • kompjuteraš

    07.09.2010 17:01
    "kompjuter je taj koji u grupi dece sa istim broje
    Prosto je neverovatno da se u danasnje vreme neko može vaditi na taj način, prebacujući odgovornost na bezlični kompjuter. Pa da bi taj isti kompjuter odlučio, neko živo biće treba da mu da instrukcije kako da odluči. Ne verujem da predškolska ustanova ima u svom posedu super-računar sa sopstvenom inteligencijom!!!
  • Pop

    07.09.2010 15:20
    Evo ja znam za primer deteta koje je sa mojim u grupi a cija je majka nezaposlena. @ Sale Mozda da prednost imaju deca ciji su baba i deda rodjeni u Novom Sadu? Ili oni ciji su preci Novosadjani od elibertacije?
  • ALUMNI

    07.09.2010 14:26
    SVA DECA IMAJU PRAVO NA RADOSNO DETINJSTVO
    čitam komentare i prosto ne mogu da verujem kako je opet u pitanju zamena teza. Sva deca, ali sva, moraju imati pravo na ovu vrstu socijalizacije. Govorim i o onoj deci čiji roditelji, ili roditelj nemaju posao, pa zar treba da gledaju kroz rešetke kako se neka druga deca upoznaju i zajedno odrastaju, a ono ne. Šta reći tom detetu - znaš, mi smo ispod crte..... Naravno postavlja se i pitanje šta ako neko nema mogućnost da mu se čuva dete, pa kako da ide i da traži posao........
  • @gobo:

    07.09.2010 11:27
    Не видим разлога зашто му не одговорите истим језиком којим се служи? Коментар му излази из оквира локал-патриотизма и прелази у чисто новосадски шовинизам.
  • gobo

    07.09.2010 10:10
    bas novosadski
    sada ce svi da podivljaju na tvoj komentar..ja necu...posto me vise nista ne iznenadjuje..a posto pretpostavljam da si ciljao na mene...onda si pogresio...rodjeni novosadjani...sta da ti kazem ali nije fora u tome...fora je u tome da se na tom konkursu laze tj falsifikuju se potvrde o zaposlenju...to niko ne proverava u DU...a vrlo lako se moze proveriti..pa kada slazes to (pa imas isti broj bodova) pa onda jos aktiviras vezu onda je to vrlo vrlo novosadski...a moderator nije trebao da pusti tvoj komentar...
  • Sale

    07.09.2010 08:56
    Kompjuter, personalni racunar, play station...
    Na čemu god da boduju i biraju, prednost treba da dobiju deca čiji su roditelji rođeni Novosađani! Pa, onda ostali...
  • saletu

    07.09.2010 08:20
    pioniru
    jednom smo prosli upis tako da ove godine nismo imali tu cast i zadovoljstvo da sto bi jedan komentator rekao ''personalni racunar''mora da bira...proveri ti prvo svoj pravopis posto ti ne bi ni popunio taj list sto treba...bar kako si ga napisao..
    ja pricam o iskustvu...a hvala bogu i cujem okolo sta ljudi pricaju..a hvala bogu i mogu da kazem ono sto mislim..
    evo vidis da ima i postenih roditelja koji ce reci da nisu imali vezu i da ih je ''personalni racunar'' izabrao..nek se jave i oni drugi posto je tih mnogo vise..
  • @Sale:

    07.09.2010 08:06
    Па и није kompjuter већ персонални рачунар....
  • roditelj - hrabra kategorija .

    07.09.2010 07:04
    optimista ili utopista?
    da li se za drugo dete dobijaju dodatni bodovi?
  • Sale

    07.09.2010 06:42
    @Gobo
    Možda ste pogrešili u pravopisu pri popunjavanju forumlara za bodovanje. Ne kaže se "kompijuter", već kompjuter...
  • dr

    07.09.2010 06:23
    dok
    pa zamislite koliko su kostali raspisani arhitektonski konkursi koji se nikad nece realizovati..kolike su honorare uzeli dozivotni clanovi zirija..koliko se obdanista moglo napraviti..
    plus sumnjam da radosno detinjstvo uopste ima racunar koji to moze da uradi posto ne mozete verovati sa kakvom tehnikom i tehnologijom raspolaze gradska uprava..naravno osim gradskog veca...
  • Tanja

    07.09.2010 05:52
    Sada ovo citam i sokirana sam da smo mi bili od onih srecnih :) Verovatno radi i veza ali cisto da znate da ima i onih koji su prosli redovno.
    Da nije upisana ne znam kako bih na posao. Oni su se ove godine hvalili kako nece biti lista cekanja a ispade nikad gore.
  • tali

    07.09.2010 05:18
    istina je da ima dovoljno mesta
    jer u radosnom detinjstvu ima puno upisane dece koja placaju mesecne rezije a nikada se nisu pojavili u vrticu. kada bi se spisak sveo na decu koja ne cuvaju mesto vec idu u vrtic bilo bi mesta bez nadogradnja i prosirenja i privatnih vrtica. al njima u rd svejedno oni svakoko od grada dobiju pare po glavi deteta a svima bolje (diretoru, vaspitacicama)ako pola dece ne ide vec je samo upisano fiktivno.
    proverite, stanje je takvo i meni nije bilo jasno prosle godine sto se niko ne buni od roditelja al onda shvatih da je vecina primljenih dosla preko veza i vezica.
  • Ima grad novca

    06.09.2010 21:05
    samo ga troši na koještarije
    Šta je bitnije: da se uzdržimo godinu dana od asfaltiranja alfaltiranog i popločavanja popločanog ili da napravimo ta tri obdaništa?
    Nikakav facebook, decu u ruke pa da ih odvedemo kod gradonačelnika da ih pripazi.
  • gobo

    06.09.2010 18:50
    lukavi kompijuter
    naravno..samo kompijuter ima vezu...pa je verovatno tako tih 300 malisana izabrano...ko o cemu ja o postenom upisu u vrtic..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna